Nuttige websites

(klik op de rode titels)

Woongaard
Om voor een (sociale) huurwoning in de woningmarktregio Woongaard in aanmerking te komen heeft moet u zich hier inschrijven. Dit geldt op dit moment voor de huurders in Leerdam en Zederik en omstreken.

Woningnet
Om voor een (sociale) huurwoning in met werkgebied van de woningmarktregio U16 werkgebied in aanmerking moet u zich hier inschrijven. Dit geldt op dit moment voor de huurders in Vianen en omstreken

Woonbond
De Vereniging Nederlandse Woonbond is de landelijke belangenvereniging van huurders en woningzoekenden. De Woonbond staat voor betaalbare huren, goede woningen in leefbare, veilige wijken en sterke huurdersorganisaties. De Woonbond helpt huurders met problemen.

Huurcommissie
Bent u het niet eens met uw verhuurder of huurder over de huurprijs of het onderhoud van de woning? Of over de servicekosten of kosten voor nutsvoorzieningen? En komt u er samen niet uit? Dan kunt u mogelijk de Huurcommissie inschakelen om een uitspraak te doen over uw probleem.

Wetgeving
Onze speciale pagina over de Woningwet, de Overlegwet en de Wet op de huurtoestag.

Aedes
Aedes is de nationale organisatie ter bevordering van de belangen van vrijwel elke sociale woningbouworganisatie in Nederland, op alle mogelijke fronten. De Aedes-leden beheren 2,4 miljoen woningen en dat is ongeveer 34 procent van de totale woningvoorraad.

Zorgeloos huren
Een website van KWH, het Kwaliteitscentrum voor woningcorporaties, over wat je als huurder op het gebied van dienstverlening van een woningcorporatie mag verwachten. Zeker als deze het keurmerk KWH-Huurlabel heeft. Ontdek hier of jouw woningcorporatie het keurmerk heeft en hoe jouw woningcorporatie scoort op de diverse onderdelen van de dienstverlening, ook in vergelijking tot andere woningcorporaties. Ontevreden? Lees dan hier wat je met je klacht kunt doen.
Doe ook eens de zorgeloos huren test of ga naar geef je mening over de kwaliteit van de dienstverlening van woningcorporaties.

WOZ-waardeloket
Dit WOZ-waardeloket biedt u de mogelijkheid de WOZ-waarde van woningen te raadplegen. Het WOZ-waardeloket is bedoeld voor het individueel raadplegen van afzonderlijke woningen. Gemeenten stellen elk jaar de waarde vast van onroerende zaken: de WOZ-waarde. Deze waarde heeft invloed op de hoogte van een aantal belastingen. Zoals de onroerendezaakbelasting en de inkomstenbelasting.

Advertentie