Overleg prestatieafspraken (20-10-2021) afgebroken door Vijfheerenhuurders

Vanavond (20-10-2021) was het vervolg via Teams gepland van ons overleg van 04-10-2021. Om dit overleg goed te kunnen voeren is het essentieel dat alle partijen tijdig over dezelfde documenten kunnen beschikken. Helaas liep dit vanavond anders.

Aan dit overleg deden 2 beleidsmedewerkers van de gemeente Vijfheerenlanden deel, alsmede 4 beleidsmedewerkers van de 3 corporaties (Vijfheerencorporaties) en 7 bestuursleden van de 3 huurdersorganisaties (Vijfheerenhuurders).

Voor ons als huurdersorganisaties en voor alle toekomstige sociale huurders in Vijfheerenlanden is de grondprijs die gemeente Vijfheerenlanden aan de 3 woningcorporaties berekent van groot belang. Hoe kan een woningcorporatie anders betaalbare woningen aanbieden als ze op te dure grond worden gebouwd?

Gemeente Vijfheerenlanden stelt jaarlijks een programmabegroting op. Daarop gebaseerd stelt de gemeente grondprijzen vast en brengt een tegenbod uit aan de woningcorporaties die daar prompt en terecht (afwijzend) op reageerden.

Vanmorgen kregen we pas een deel van de documenten ter beschikking. Dat overviel ons als Vijfheerenhuurders. We hadden geen tijd om alles behoorlijk door te nemen en ons een oordeel te kunnen vormen. Wij zijn vrijwilligers!!

Direct aan het begin van de vergadering vroeg Leo Smit namens de Vijfheerenhuurders het woord en legde uit waarom wij als Vijfheerenhuurders ons gepasseerd en niet serieus genomen voelden. Natuurlijk gaan de gemeente en de corporaties over de huurprijzen maar we hebben informatierecht. En dat was er niet. Wellicht mede door tijdsdruk maar wij hebben dat tijdschema niet opgesteld.

De gemeente Vijfheerenlanden antwoordde ambtelijk en zei dat men ermee bezig waren en het overleg nog loopt. En dat ook het gemeentebestuur er nog iets van moet vinden. De medewerkers van de corporaties voelden zich vooral overvallen en gaven aan dat wij als Vijfheerenhuurders gelijk hebben en dat ze graag verder wilde gaan met het overleg.

Op ons verzoek werd de vergadering voor 10 minuten geschorst. We verlieten de vergadering en overlegden separaat onderling. Met als uitkomst dat we deze vergadering willen beëindigen en graag snel verder willen als alle benodigde documenten beschikbaar zijn en wij onze wettelijke taak volledig en naar behoren kunnen vervullen.

Terug gekeerd in de Teams-vergadering maakten we ons standpunt duidelijk en werd de vergadering afgebroken en beëindigd. Wij hopen het overleg echter weer snel te kunnen hervatten.

Wij dienen als huurders en corporaties samen op te trekken om zodoende de juiste dingen te kunnen bereiken voor de sociale huisvesting in Vijfheerenlanden. Dat is en blijft onze inzet!!

Advertentie

Gepubliceerd door

Vijfheerenhuurders

De werkgroep van de huurdersorganisaties in de gemeente Vijfheerenlanden: - Huurders Belang Zederik (HBZ); - Huurdersberaad Lingesteden te Leerdam (HBL), - Huurdersberaad Lekstedewonen Vianen (HBV).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s