Nieuw overleg

Als er drie partijen zijn: HBZ, HB Lekstede en HB Lingesteden die gedwongen worden een keuze te maken voor een woningmarktregio (Woongaard of U16) dan ontstaat de situatie dat niet iedereen gelukkig is met de uiteindelijk gemaakte keuze door de toenmalige gemeenteraden van Leerdam, Vianen en Zederik. De keuze is later door me minister en Tweede Kamer geformaliseerd. De keuze werd Woongaard.

Dat was een bittere pil voor HB Lekstede die graag bij U16 was gebleven. Om alles tot rust te laten komen besloten we een rustpauze te nemen en later te bezien of dit Vijfheerenhuurders-initiatief verder levensvatbaar is.Er dienen immers doorlopend keuzen gemaakt te worden die alle kernen en alle huurdersorganisaties in Vijfheerenlanden betreffen. Zoals het opstellen van een Woonvisie, de periodieke prestatieafspraken en het woonruikteverdeelsysteem.

We kwamen 13-02-2020 weer bijeen in Huis het Bosch te Lexmond. Deze keer onder leiding van een onafhankelijk voorzitter: Angela van Velden.

De agenda voor deze vergadering was:

 1. Welkom
 2. Even voorstellen:
  ‘PASSIES MAKEN ELK MENS UNIEK.’
 3. Je leert elkaar kennen als je met elkaar in gesprek bent:
  ‘KENMERKEND AAN ONZE HUURDERS, IS…’
  ‘EN BINNEN ALLE VERSCHEIDENHEID AAN BELANGEN EN ONDERWERPEN, LIGT BIJ ONS HET ACCENT OP…’
 4. Moeten kunnen en willen:
  ‘WAAR WILLEN WE ELKAAR TEGENKOMEN.’
  ‘WAAR KUNNEN WE ELKAAR IN VERSTERKEN.’
  ‘WAAR MOETEN WE ELKAAR ECHT IN GAAN VINDEN.’
 5. Een laatste ronde en afsluiting

Op deze druk gezochte bijeenkomst zijn vele zaken uitgesproken. De voorzitter maakt een inventaris en komt met nieuwe voorstellen die alleen zullen werken als alle partijen over hun schaduw heen kunnen stappen en bereid zijn om weer positief en opbouwend verder te gaan. Want er valt genoeg te doen voor de sociale huurders in Vijfheerenlanden. Er zijn veel onderwerpen die voor de gehele gemeente gelden en daar is dit Vijfheerenhuurders initiatief bij uitstek voor geschikt.

Wordt vervolgd….

 

Gepubliceerd door

Leo Smit

Ik ben geboren in Jutphaas en woon nu samen met mijn vrouw Hetty in Ameide. Mijn achtergrond is elektrotechnisch. Sinds 1997 ben ik zelfstandig ondernemer. Ik ben maatschappelijk betrokken en ik ben actief voor Huurders Belang Zederik, het gehandicaptenplatform Vijfheerenlanden, de Seniorenvereniging De Lekstreek en de stichting Care Foundation The Gambia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s